keskiviikko 28. syyskuuta 2016

Hei, tervetuloa, moi ja mitäpä kuuluu

Hei!

Ehkä ihmettelet (tai ehkä et) mikä ihme tämä sivusto oikein on. Eikö noita syömishäiriö- tai parantumisaiheisia blogeja jo ole ihan tarpeeksi?

Tämä blogi on täällä auttamassa Sinua.
Koska olet täällä, kärsit jonkinlaisesta syömishäiriöstä ja toivon mukaan haluat siihen apua. Käyt ehkä psykologilla/lääkärillä/psy. sairaanhoitajalla/terveydenhoitajalla juttelemassa tai et ole koskaan edes kuullut heistä. Tai ehkä olet juuri osastolla tai sieltä päässyt.
Mutta haluat muutosta tilanteeseen.

Tämä blogi on saanut alkunsa ylläpitäjien pitkästä sairaushistoriasta ja turhautuneisuudesta, koska saatu hoito ei ole toiminut. Ravitsemusterapeuttien suunnittelemat ateriasuunnitelmat voivat todella toimia niin hyvässä kuin pahassa: mitä tehdä kun on nälkä, mutta ateriasuunnitelma ei salli syödä vielä?

Tämän blogin parantumismenetelmä perustuu USA:ssa kehitettyyn MinnieMaudiin (lyhenne MM), josta lisätietoa täällä. Lyhyesti sanottuna MinnieMaud on perustettu Minnesota Starvation Studyn ja Maudsley-lähtöisyyden pohjalta, ja se on suunniteltu kaikille RED-potilaille eli anoreksia-, bulimia-, ortoreksia- ja anorexia athletica-potilaille. RED on lyhenne sanoista restrictive eating disorders.
MinnieMaudin noudattaminen perustuu kahteen perusperiaatteeseen: tiettyjen minimien syöminen sekä totaalilepo.

Syy siihen miksi tämä blogi on niin voimakkaasti keskittynyt MinnieMaudiin on se, että se toimii. Se todella toimii. Se mahdollistaa täyden niin fyysisen kuin psyykkisen toipumisen. RED - eli anoreksia, bulimia ja ortoreksia - ovat nimensä mukaisesti rajoittavia syömishäiriöitä, ja MM ei tunne rajoitteita ruoan suhteen. Itse asiassa, sinun RED-potilaan ei ole koskaan mahdollista syödä liikaa.

Tämä blogi on todella vasta alussa, joten pyydämme kärsivällisyyttä: lisää materiaalia tulee kyllä! :)
Kysymyksiä saa ja pitää esittää, ja tulemme kokoamaan esimerkiksi FAQ-osion, jossa vastataan usein esitettyihin ja yleensä eniten mieltä vaivaaviin kysymyksiin.

<3: Heidi

5 kommenttia:

  1. Ihan mahtavaa että teit tämän!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tottahan toki! Tämä blogi on mieletön idea teiltä ja tulee varmasti auttamaan muita :)

      Poista
  2. Jos MM toimii, niin miksi teet sitä toista kertaa? Oot aika alkuvaiheessa toipumista, miten ajattelet että pystyt ja osaat neuvoa toisia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. MinnieMaudin toimivuus ei poissulje relapsin mahdollisuutta, vaan relapsi on mahdollinen noudattaa sitä mitä metodia hyvänsä.
      Mikäli MM ei olisi minulla toiminut, niin miksi sitten haluan sitä noudattaa?
      Aivan, koska se toimii :)

      Mitä kykyyni toisten auttamiseen tulee, niin se perustuu kokemukseen. Minulla on yli 14 vuoden kokemus syömishäiriöistä, huonoksi todetuista hoitokeinoista ja taas hoitokeinoista, jotka olen koennut paitsi itseni niin myös lukemattomien muiden kohdalla toimiviksi, eli MM. Ei pidä sokeutua ja tuijottaa vain pientä osa-aluetta, koska silloin ei näe metsää puilta :)

      -H.

      Poista
  3. Ihan mahtava teksti. Itsellä on anoreksia ja jotenki anto motivaatiota jaksamaan ja jatkamaan jos sitä joskus parantuis

    VastaaPoista

Kommentteja, joissa on manittu BMI- tai painolukemia,ei julkaista, joten ethän mainitse niitä! Riittää, että mainitset olevasi ali-, normaali- tai ylipainoinen.
Kiitos! <3